Gemakkelijk de toners van uw printer vervangen

Een printer thuis is enorm handig; alle documenten en papieren die u moet uitprinten kunt u gemakkelijk thuis uit de printer laten rollen. Het nadeel is dat de inkt dikwijls opraakt, wat betekent dat u de toners van de printer moet gaan vervangen. Gemakkelijk de toners van uw printer vervangen, hoe doet u dat?

 

Fabrikanten van printers en toners

Er zijn veel verschillende fabrikanten die printers maken, zoals HP, Brother, Epson en nog veel meer. Al deze fabrikanten brengen ook nog eens vele tientallen modellen printers per jaar uit, wat ervoor zorgt dat er enorm veel printers zijn waaruit u kunt kiezen. Al deze printers hebben toners (of cartridges) nodig om te kunnen printen, ook dat assortiment is dus erg groot.

 

Vervangen van een print cartridge

Het vervangen van een print cartridge is gelukkig erg makkelijk gemaakt; de printers van tegenwoordig zijn ontworpen om te kunnen worden onderhouden door de gebruiker – het wisselen van een printtoner is in de meeste gevallen een kwestie van de klep van de printer openen, de lege toner eruit halen, en de nieuwe toner plaatsen. De printer kan er daarna weer tegen aan.

 

Voordat u de print cartridge gaat vervangen moet u weten welk merk en model printer u heeft. Dit kunt u in de meeste gevallen terugvinden op de printer zelf – staat het modelnummer er niet op dan kunt u terugvallen op de handleiding of het aankoopbewijs. Heeft u bijvoorbeeld een HP printer? Dan moet u de toners vervangen met HP cartridges; ga op zoek naar de cartridges die in uw model printer passen en kies de juiste kleur. Hiermee kunt u de lege toners in uw HP printer vervangen – open de klep en haal de lege toners eruit en vervang ze met de nieuwe cartridges met de juiste kleur.

Zorg ervoor dat u de print cartridges op tijd vervangt, wanneer de inkt opraakt zullen de kleuren steeds minder van kwaliteit zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.