Geld besparen door verbouwing

De eerste belangrijke stap op weg naar een energiezuinige woning, zet u door de woning goed thermisch te isoleren. De keuze van het materiaal is belangrijk, maar ook de plaatsing moet goed en nauwkeurig gebeuren. Isoleren is deskundigenwerk, maar u kunt het wel zelf uitvoeren. Laat u dus adviseren.
In een goed geïsoleerde woning kunt u tot bijna de helft besparen op verwarmingskosten. Bovendien hebt u dan ook een kleinere en dus goedkopere verwarmingsinstallatie nodig. In dit artikel geven wij u een aantal suggesties voor een energiezuinige woning.

1. Dakisolatie: Een uitstekende belegging

Warme lucht stijgt, ook in uw woning. Maar liefst 24 tot 30 % van de warmte gaat verloren door een slecht geïsoleerd dak! Een vakkundige isolatie door een bouwbedrijf van het dak of de zoldervloer is onzichtbaar in uw woning, maar goed zichtbaar op uw energierekening. .

2. Hoogrendementsglas: Een slimme investering

Wist u dat het warmteverlies bij enkel glas kan oplopen tot 41 %? Kies daarom bij uw verbouwing resoluut voor hoogrendementsglas! Het isoleert vijf- tot zevenmaal beter dan enkel glas, en twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. De meerkost ten opzichte van gewoon dubbel glas is erg beperkt en bovendien krijgt u een premie per vierkante meter geplaatst hoogrendementsglas.

Denk bij het vervangen van uw ramen ook aan uw raamschrijnwerk. Dit kan een erkend timmerbedrijf voor u doen. Zorg dat er geen opening is tussen de muurisolatie en het raamprofiel. U doet er ook goed aan om uw rolluikkasten te isoleren en tochtdicht te maken.

4. Vloerisolatie: Vermijd koude voeten

Een niet-geïsoleerde vloer heeft een oppervlaktetemperatuur van ongeveer 13 °C, zelfs bij een binnentemperatuur van 22 °C. Als u een kelder hebt, kunt u de vloer van het gelijkvloers na-isoleren zonder grote kosten of ingrepen. Dit is specialistisch werk en kan niet door iedere klusjesman uitgevoerd worden.

Voorzie dus van meet af aan isolatie van uw vloer of kelderplafond. Vanaf 2012 kunt u hiervoor een premie genieten.

Bron: http://www.bouwenwonen.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.