Geld besparen begint bij jezelf

Geld besparen begint bij je zelf

Geld besparen is makkelijk, alleen moet je een beetje opletten. Doormiddel van overstappen naar een andere verzekeraar, energie leverancier, de juiste aanbieding of door voordelig  boodschappen te doen. Door consequent te letten op de voordeligste prijs bespaar je honderden euro’s per jaar.

Energie

Op je energie rekening kun je veel besparen. Onder de energieleveranciers heerst een enorme concurrentie, bijna elke leverancier stunt met acties. Deze acties zijn vaak voor nieuwe klanten, het loont dus om vaak over te stappen, om zo elke keer de beste actie te pakken. Veel leveranciers raden aan om vast te zetten voor een aantal jaar, dit heeft als nadeel dat je niet elk jaar kunt switchen naar een nieuwe aanbieder. Verder staat het tarief vast voor een aantal jaar dit kan een voordeel zijn als de energie prijs stijgt, maar wat als de prijs zakt.

Verzekeringen

Het loont de moeite om jaarlijks je verzekeringspakket onder de loep te nemen. Elk jaar wijzigen veel premies en een  grote kans dat jij een scherpere verzekering ziet die aansluit op jouw voorwaarden. Vooral op autoverzekeringen valt veel te besparen.
Zorgverzekering is een apart verhaal zorgverzekeringen kunnen aan het eind van het jaar worden overgesloten. Maar ook hier loont de moeite om je zorgverzekering vergelijken . Vaak hebben zorgaanbieders acties van nieuwe klanten, in combinatie met een actie kan de nieuwe zorgverzekering voordeliger zijn dan je huidige zelfs als deze is afgesloten in een collectief.

Boodschappen

Door een simpel boodschappenlijstje en de juiste supermarkt kun je al veel besparen. Als we boodschappen een week vooruit plannen en aan de hand van lijstje shoppen, kom je niet in de verleiding om extra spullen te kopen. Verder zijn er supermarkten die iets goedkoper zijn dan de gemiddelde Supermarkten deze zijn Dirk van den Broek, Bas van der Heijden, Digros, Aldi en Lidl. Bij het boodschappen doen kun je ook kiezen voor het huismerk dat is vaak hetzelfde als een A-merk,  maar is veel voordeliger.

Vakanties

als het niet uitmaakt wanneer je op vakantie gaat en waar je naartoe gaat, dan kun je het beste wachten op een last minute.  De regel is hoe later je boekt hoe voordeliger de reis is. Hou wel in het achterhoofd als er schaarste is dat de prijs juist hoog is. (dit is alleen in het hoogseizoen van belang )
Er zijn sites als boekvandaag.nl waar alleen maar aanbiedingen worden getoond, deze sites hebben  erg voordelige reisjes.

Dagje uit

Als je van te voren weet wanneer je een  pretpark, musea of dierentuin aandoet,  koop dan je kaartjes online er geld vaak een korting. Enig nadeel is, als het weer slecht is zijn de kaartjes al gekocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.