Flexibeler werken met Google cloud computing

Er zijn veel bedrijven die erachter komen dat cloud computing best een goede oplossing kan zijn voor werken in de 21ste eeuw. Dankzij het internet wordt het namelijk makkelijk om overal bij bestanden te komen dankzij 3G internet, tablets, laptops en cloud computing. In de trein op weg naar het werk kan er bijvoorbeeld al gewerkt worden.

Cloud computing werkt beter dan een VPN verbinding

Er wordt ook steeds meer thuis gewerkt en de ouderwetse manier om bij documenten te komen is een VPN verbinding. Makkelijker en meer toegangelijker is cloud computing. Met Google Drive wordt het mogelijk om documenten overal te openen. Op je mobiel, laptop, tablet en op de computer thuis. Zolang er een internetverbinding is kan je werken is het idee. De enorme flexibiliteit maakt het mogelijk een stuk efficiënter  te werken en het maakt overal werken mogelijk.

Google Apps for Business is de toekomst

Google Apps for Business bestaat uit een heleboel online applicaties die offline applicaties prima kunnen vervangen. In Google Drive heb je toegang tot SpreadSheet, Presentation, Document, Form, Drawing, Fusion Table en Script. Daarmee vervangt het prima geheel Microsoft Office. Daarnaast is ook Gmail en Google Kalender onderdeel van de applicaties dat een nog krachtiger Outlook vervanger is. Er kan dus een heleboel gedaan worden en je kan erop vertrouwen dat alles veilig in de cloud opgeslagen wordt. Het is dus niet nodig om gebruik te maken van een backup server want Google maakt zelf backups. De applicaties zijn te gebruiken in de browser en dat maakt het ook licht gewicht waardoor ze prima werken op zowel nieuwe als oude computers. Ook kan je met Google Drive makkelijk alle bestanden openen op een tablet waardoor je makkelijk en snel bij klanten documenten kan laten zien zonder een laptop mee te nemen. Dat maakt je werk dus een stuk mobieler.

Werken zonder Microsoft Office is prima mogelijk

De meeste bedrijven kunnen prima zonder Microsoft Office als ze Google Apps nemen. Google Apps is ook nog eens een stuk goedkoper wat een belangrijke reden is dat steeds meer bedrijven overstappen op Google Apps for Business. De meeste bedrijven laten zich uitgebreid adviseren door een Google Apps Reseller. Een Google Apps Reseller is een aanspreekpunt voor bedrijven voor advies en om het pakket gebruiksklaar te maken. Applicaties waaronder Gmail vallen bijvoorbeeld nog enigszins aan te kleden met een logo en dergelijke. Ook kan een Reseller trainingen geven en adviezen wanneer nieuwe functies en Apps uitkomen.

Aan het werk in de cloud

Caase.com is een Google Apps Reseller met een heleboel ervaring om bedrijven succesvol over te helpen stappen van offline toepassingen naar de online Google Apps omgeving. Neem contact op voor meer informatie.

Caase.com
Hengelosestraat 525
7521 AG
Enschede

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.