Financiele voordelen van het ondernemerschap

Veel professionals die werken als ZZP ‘er of freelancer, weten niet voldoende over aftrekposten om er maximaal gebruik van te maken … dat is zonde!

Winstvrijstelling    De overheid heeft aftrekposten beschikbaar, zoals de winstvrijstelling MKB/ MKB aftrek. Werkt u minimaal 1.225 uur per jaar voor uw onderneming, dan kunt u €4.000 tot €10.000 per jaar aftrekken via de ondernemersaftrek/zelfstandigenaftrek.

Startersaftrek    Bent u een startende ondernemer, dan komt u bovendien in aanmerking voor startersaftrek. Startersaftrek is een verhoging van de zelfstandigenaftrek voor startende ondernemers. Doordat u al deze aftrekposten van uw brutowinst mag aftrekken, wordt uw winst lager en hoeft u minder belasting te betalen.

Aftrekbare kosten    Naast deze aftrekposten, zijn ook kosten in het algemeen aftrekbaar. Hier betaalt u geen inkomstenbelasting over, want dit gaat direct van uw omzet af. Als u bijvoorbeeld een nieuwe laptop aanschaft van €1.500, dan wordt de aanschafprijs direct in mindering gebracht op uw omzet. Hierdoor betaald u over €1.500 minder inkomstenbelasting. Indien u per jaar meer dan €2.300 investeert, komt u in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze aftrekpost is 28% van het totaal geïnvesteerde bedrag tot een maximum van €55.248. Boven de €55.248 gelden andere regels.

Gratis advies    Wilt u nog meer weten over de financiële voordelen van het ondernemerschap of gratis advies over andere zaken die te maken hebben met het ondernemerschap? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur van Tentoo (020-524 60 59). In de maand november zijn wij iedere woensdagmiddag van 13.00-17.00 uur bereikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.