Facebook wil jouw foto’s

Facebook is geïnteresseerd in de profielfoto’s van haar gebruikers. Dit zouden ze willen gebruiken voor de gezichtsherkenningfunctie in hun systeem. Door de profielfoto’s te koppelen aan een naam en zo bij elke naam verschillende gezichtseigenschappen te hebben kunnen ze uit diverse andere foto’s de personen herkennen.

Dit lijkt natuurlijk allemaal erg leuk, maar hoe zit het precies met je privacy? Wanneer deze functie echt goed zou werken, wat houdt anderen er dan van om foto’s van personen te maken, deze bij Facebook te uploaden om er zo achter te komen van wie hij nou precies een foto heeft gemaakt?

Dit klinkt misschien absurd, maar het zou zomaar kunnen. Door een database samen te stellen van miljoenen personen met daarin hun presoonlijke informatie, foto en dus ook informatie over hun uiterlijk heeft Facebook wel erg veel in eigen hand.

Wanneer zoiets gehacked wordt of wanneer er delen van de database verspreid worden zonder toegang kan dit heel veel problemen met zich meenemen. Vandaar dat er ook een groot aantal mensen zich tegen dit idee keren.

Vertrouw je het ook niet allemaal? Je kunt altijd nog je account verwijderen wanneer je dat wilt. Hiermee zorg je er in ieder geval voor dat je minder goed bent op te sporen.

Comments are closed.