Explosie in Android malware maakt bescherming meer dan ooit noodzakelijk

Norman Safeground lanceert Mobile Security voor Android

In het afgelopen jaar is er een sterke groei in malware die gebruikers van Android beïnvloedt, wat betekent dat het uiterst belangrijk is voor Android-gebruikers om zichzelf te beschermen. Het gevaar is niet alleen malware, maar ook bedreiging van de privacy via apps.

Volgens een recent rapport* is meer dan 1% van alle Android-telefoons besmet met malware en de dreiging groeit extreem snel. Met het marktaandeel van Android van 69%** komt dit overeen met circa 89.000 geïnfecteerde telefoons in Nederland, ofwel het gehele inwoneraantal van de gemeente Hilversum in Noord-Holland.

“De tijd is rijp voor Android-gebruikers om zichzelf te beschermen en daarom introduceren we Mobile Security voor Android”, zegt CTO Arne Uppheim van het beveiligingsbedrijf Norman. Onze oplossing is eenvoudig te gebruiken, het wordt alleen geactiveerd als de gebruiker iets nieuws installeert en door de cloud-gebaseerde scanning is er geen negatieve invloed op de prestaties en de levensduur van de batterij van de telefoon.

Wat is het risico?
In 2013 zijn apps op Android Market die de malware “Badnews” bevatte, meer dan 2 miljoen keer gedownload voordat Google deze verwijderde. Badnews verschijnt als een onschuldige advertentie maar haalt prive-informatie van uw telefoon en downloadt nieuwe malware naar uw telefoon volledig buiten Google Play om.

Er zijn ook voorbeelden van Android-malware die contacten in uw adresboek spamberichten stuurt, hoge telefoonrekeningen aanmaakt van zogenaamde betaalde nummers, creditcard gegevens steelt, probeert om u via internetbankieren op te lichten of programma’s die stiekem je telefoon volledig overnemen voor gebruik van strafbare feiten. Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden van malware voor Android waar gebruikers zich bewust van moeten zijn en het gebruik van eersteklas bescherming nodig maakt.

Belangrijkste kenmerken Norman Mobile Security:

  • Antivirus oplossing met cloud gebaseerde scanning
  • Scannen van toepassingen tijdens de installatie
  • Bescherming tegen onveilige websites
  • Antidiefstal oplossing om op afstand te lokaliseren, vergrendelen en de inhoud te verwijderen op je mobiel en de mogelijkheid om berichten te versturen naar je verloren mobiel
  • Ongeëvenaarde, gratis Nederlandstalige ondersteuning

Het gehele bericht:
http://www.norman.com/nl/zakelijk/nieuws_media/nieuws/norman_safeground_lanceert_mobile_security_voor_android

Comments are closed.