Europese autoverkoop bijna 5 procent omlaag

De Europese autoverkopen zijn in oktober met 4,8 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden 959.412 nieuwe auto’s geregistreerd, zo blijkt uit cijfers die de Europese brancheorganisatie ACEA vrijdag heeft gepubliceerd.

Verschillende markten

In de belangrijkste Europese markten liepen de cijfers sterk uiteen. Zo heeft een gemiddeld autobedrijf in Groot-Brittannië niets te klagen hier was dan ook een stijging van 12,1 procent, terwijl die in Spanje met 21,7 procent daalde.
Ook in Italië en Frankrijk daalde de autoverkoop flink (12,4 en 7,8 procent), terwijl die in Duitsland met een plusje van 0,5 procent redelijk stabiel bleef.
In Nederland is de autoverkoop, zoals eerder deze maand al bekend was gemaakt door de brancheorganisaties RAI Vereniging en de Bovag, in oktober met ruim 38 procent gedaald.

Gevolgen in de markt

Een groot en logisch gevolg van de autoverkoop daling in Nederland is dat de consumenten langer doorrijden met hun huidige auto. Kortom, de hand blijft op de knip! Een verschuiving in de markt is dat garages het drukker zullen krijgen i.v.m. de APK keuring. Er zullen steeds meer kleine gebreken bij oudere auto’s op gaan treden en deze moeten verholpen worden om door de keuring te kunnen komen. Een lichtpuntje voor de autogarages dus.

Hoe zit het met de verzekeringen

Een autoverzekering is wettelijk verplicht om met uw auto de weg op te mogen. Toch zijn er in deze tijden van crisis mogelijkheden om een goedkopere autoverzekering af te sluiten. Websites zoals Independer en Ditzo zijn ideaal om verschillende aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.