Enkele Hints om een Inbraak te Vermijden

Maak de garage leeg. Een garage wordt dikwijls gebruikt als opslagplaats. Het gevolg is dat de auto er niet meer bij kan. Maar een auto die in de garage staat kan inbrekers doen twijfelen. Om te beginnen kunnen ze niet inbreken in de wagen. Bovendien is het moeilijker om te zien of je wel thuis bent als de auto in de garage staat.

Je hebt er wellicht nog niet bij stil gestaan maar een muur kan een goede schuilplaats zijn. Kleine voorwerpen kunnen gemakkelijk in een muur verstopt worden. Gebruik bijvoorbeeld de voorplaat van een oude schakelaar, stopcontact of telefoonaansluiting. Of maak gewoon een nieuwe nis met één van deze zaken. Je kan natuurlijk ook gewoon een brandkast inbouwen. Maak hier je keuze: http://www.alpatech.net/brandkasten.

Zet je naam niet op de brievenbus. Het klinkt misschien raar, maar als een inbreker je naam op die manier te weten komt, dan kan die ook vlot aan je telefoonnummer geraken. En dan bellen ze je om te zien of je thuis bent.

Als je een alarmsysteem installeert, maak dat dan ook zichtbaar. Zo kan je op een eenvoudige manier een inbraak vermijden. Precies omdat de inbreker het kan zien schrikt het af en dan zal hij meestal wel een ander doelwit kiezen. De firma die het beveiligingssyteem installeert, zal je ook een sticker geven die je op een goed zichtbare plek kan kleven.

Comments are closed.