Electricien in Almlo nodig voor onderhoud

Een elektricien Almelo  stuurman geplukt als een leerling op een expeditie van vijf weken zeilen uit Rusland naar Londen zei vandaag dat hij niet gelukkiger zou kunnen worden als hij “de loterij gewonnen had”.

Jake Russell, 20, die met zijn moeder en stiefvader in Cheam woont, werd gekozen uit tientallen aanvragers voor de reis op een voormalige Round The World Race jacht, die wordt georganiseerd door expeditie specialisten Rubicon 3.

Hij zal op kolibrie, die vertrekt uit Sint-Petersburg op 25 mei en Finland, Zweden en Denemarken voor aankomst in Londen op 2 juli zal passeren toetreden tot een acht-koppige bemanning. 

Het leerlingwezen, gesteund door zeilen liefdadigheid UKSA, werd geïnspireerd door de Evening Standard Ladder voor Londen campagne. Rubicon 3 brengt ook de heer Russell op een drie maanden durende Yachtmaster cursus en twee maanden durende plaatsingen voor hem op Wilkinson zeilen en bij een bedrijf uitgevoerd commerciële boten in de Noordzee heeft georganiseerd.

Enorme enthousiasme: Jake Russell met regisseurs als Bruce Jacobs en Rachael Sprot (foto: Glenn Copus) The Standard gemeld vorige maand op de nieuwe regeling van de Rubicon 3 te helpen jonge mensen in carrière in een industrie die anders misschien te duur voor hen toegang tot. Het is nu op zoek naar sponsoring voor kleding en kit.

Heer Russell, die werd geboren in Zuid-Afrika en verhuisde naar Londen zes jaar oud, was één van vijf kandidaten geselecteerd voor een interview en zeilen dag.

Hij zei: “het was mijn stiefvader die kreeg me op dit. Ik kwam thuis van ongeveer twee weken geleden en hij had opgepikt de Evening Standard op de buis — hij weet dat ik hou van duiken en niets te maken met watersport — en zei: ‘waarom niet u een kijkje op deze hebben?’ Ik dacht waarom niet hebben een gaan. Dan voordat ik het wist kreeg ik een telefoontje asking mij in voor een interview.

Comments are closed.