Een sloopauto en de motorrijtuigenbelasting

Wanneer je een auto hebt betaal je motorrijtuigenbelasting. Wanneer je een auto hebt die je niet gebruikt is zoiets natuurlijk zonde. Je kunt je auto verkopen aan een autogarage en kijken naar een vervangend exemplaar, maar je kunt er ook voor kiezen om je sloopauto Amsterdam te verkopen aan een autosloperij. Wanneer je een auto hebt verkocht aan een sloperij en een officieel vrijwaringsbewijs hebt gekregen, hoef je geen belasting meer te betalen. De belastingdienst heeft namelijk een connectie met de RDW. Wanneer een auto wordt afgemeld, hoeft degene die de voormalige eigenaar was van de auto geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen.

Wanneer je motorrijtuigenbelasting hebt betaald en dit vooruit hebt betaald, kun je mogelijk een deel terugkrijgen. Dit wordt door de belastingdienst automatisch terugbetaald. Je kunt hiervoor meer informatie opvragen bij de belastingdienst. Naast dat je geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen, hoef je ook geen premie meer te betalen voor je verzekering. Je kunt dan de polis beëindigen of je nieuwe auto op je polis aanmelden bij de verzekering. Soms kan het zijn dat een verzekeringsmaatschappij zal vragen om het vrijwaringsbewijs. In dat geval kun je het best een kopie van dit bewijs op sturen. Stuur in geen geval niet het origineel op. Deze heb je mogelijk nog enige tijd nodig en dit document wordt ook maar één keer afgegeven.

Men raadt dus aan om het vrijwaringsbewijs een tijdje te bewaren. Gooi deze niet weg, nadat je je sloopauto hebt verkocht of weggebracht aan / bij een autosloperij, want deze kan altijd nog van pas komen. Tevens kun je bij een sloperij terecht voor gebruikte onderdelen.

Comments are closed.