Een piano huren of kopen

Piano’s zijn te huur of te koop. Het voordeel van huren is dat je eerst nog een jaar of langer kan kijken of het wel wat voor je is en je hoeft de aanschafprijs niet ineens te betalen. Er zijn enkele pianowinkels met hele gunstige piano verhuur regelingen.

Veel goedkope nieuwe piano’s klinken niet mooi, spelen niet lekker en zijn na een aantal jaar dusdanig versleten dat je eigenlijk al weer aan een nieuwe piano moeten denken. Deze goedkope piano’s worden vaak in Aziatische landen gemaakt waar de lonen laag zijn en deze piano’s worden verkocht met mooie Duits klinkende namen of er worden Duitse merknamen gebruikt die door deze pianobouwers zijn gekocht.

Een alternatief is het kopen van een gebruikte piano. Deze piano’s zijn stukken goedkoper, maar je moet nu veel beter weten wat je koopt. Het is nu erg belangrijk om te kijken naar het merk van de piano, de leeftijd en of de piano goed onderhouden of eventueel zelfs gereviseerd is. Het is dus belangrijk om advies te krijgen van iemand die verstand heeft van piano’s en die een piano kan bespelen en kan horen of een piano goed klinkt en weet of een piano goed speelt.

Een ideale manier wanneer je aan het begin staat van je piano loopbaan dan is een piano huren met recht van koop ideaal. Je huurt een piano voor een vast bedrag per maand, waarbij je het recht hebt om de piano uiteindelijk aan te schaffen. Hierbij is de prijs vaak iets hoger maar kun je de huur maandelijks opzeggen en is de aanschaf niet verplicht. Uiteraard is hierbij garantie inclusief, tevens worden piano’s gestemd, gereguleerd en geïntoneerd.

Comments are closed.