Een opleiding dietiste volgen

Wil jij een goede opleiding diëtiste volgen? Dan kun je tegenwoordig geweldig veel info op het web vinden. Wij hebben hieronder in ieder geval alvast een opsomming van belangrijke eigenschappen van een goede dietiste weergegeven:

Inlevingsvermogen

Het is niet onbelangrijk dat je je kunt verplaatsen in je patiënten en dat je rekening houd met hun omgeving. Tijdens je opleiding doe je hier ervaring in op tijdens lessen als sociologie en als je eenmaal werkzaam bent in het vak doe je hier ervaring mee op door “kilometers te maken”.

Communicatie

Naast inhoudelijke know how is het ook belangrijk dat je goed met je relaties kunt ”kletsen”. Bijvoorbeeld duidelijk uitleggen van wat de bedoeling is en waarom iets beter gedaan kan worden. Hiernaast dien je uiteraard ook goed leren communiceren met collega’s en andere professionals in het vak.

Teamwork

Als startende dietiste werk je vaak samen met andere professionals en bijvoorbeeld ook doktors en specialisten. Net als al bij communicatie al genoemd is, is het niet onbelangrijk om met deze andere collega’s goed te kunnen werken om tot het beste resultaat te komen voor de relaties.

Integriteit

Wel als laatste genoemd, maar niet het minst belangrijk. Als diëtiste dien je secuur met de (vertrouwelijke) info van je patiënten om te gaan. Je dient je verantwoordelijkheden heel serieus te nemen en moet je houden aan de regels zoals bijvoorbeeld de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.