Een gemiddeld autosloopbedrijf in Nederland

Een doorsnee autosloopbedrijf is in bezit van een zogenaamde KZD erkenning. Daarmee tonen ze min of meer aan dat ze betrouwbaar zijn voor bijvoorbeeld de verkoop van auto onderdelen. De meeste onderdelen worden overigens louter visueel getest op functionaliteit. Dus ze worden niet daadwerkelijk getest.
Bij bepaalde delen wordt wel gegeven naar waar het type onderdeel vandaan komt. Men spreekt dan over de herleidbaarheid van een onderdeel. Dit wordt ook wel de fraudebestrijding van bepaalde onderdelen genoemd. Het gaat dan bijvoorbeeld om het motorblok, schakelaars, deuren, motorkappen of startmotor. Er gelden bij bedrijven die KZD zijn erkend ook een garantieregeling. Zo ben je doorgaans een maand zeker van het feit dat je goederen garantie hebben.

 

RDW vrijwaring

Autosloperij bedrijven moeten bij auto’s ook een RDW vrijwaring afgeven. De sloopauto wordt bij de RDW afgemeld, zodat deze kunnen worden gesloopt, waarna men aan degene die de auto komt afleveren een vrijwaringsbewijs geeft. Als je een auto komt afleveren moet je er altijd voor zorgen dat je zo’n bewijs krijgt, want anders ben je in feite nog nergens. Een autosloop kan in jouw auto rond rijden en allerlei overtredingen begaan die je vervolgens moet betalen.

Montage afdeling

Een professioneel sloopbedrijf heeft een goede montage afdeling waar de auto door goede monteurs op een verantwoorde manier wordt gedemonteerd. Sommige bedrijven kunnen ook de APK verzorgen voor auto’s, omdat ze zogenaamde APK-keurmeesters hebben. Sommige bedrijven zijn ook aangesloten bij diverse ROC-scholen waar leerlingen een opleiding kunnen volgen om een autosloper te worden. Meestal gaat her hier om autotechnici.

Comments are closed.