Een eigen horecazaak beginnen

Voor velen is het een droom. Een eigen horecaonderneming. Een kroeg, danscafé, restaurant of wellicht een eigen pannenkoekenschip? Er zijn vele vormen om een horecabedrijf te starten. Naast dat het een geweldige uitdaging is, vergeten veel mensen vaak dat ze te maken krijgen met diverse onderwerpen. In dit artikel gaan we daar enkele van toelichten.

Begin bij het begin

Een logische stap die er gezet moet worden is de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dit is in Nederland verplicht en het is vaak binnen een uur geregeld. Zodra je bent ingeschreven bij de KvK weet de belastingdienst dit ook automatisch. U hoeft zich dus niet aan te melden bij de Belastingdienst.

Vergunningen

De horeca is een papierwinkel van vergunningen. Zo kunt u denken aan HACP-plan voor de hygiëne, drank- en horecavergunning en een terrasvergunning. Zoek goed uit welke vergunningen u nodig hebt en laat u adviseren door een deskundige. Een investering die later dubbel en dwars wordt terugverdient.

Huren of kopen?

De mooiste locaties zijn natuurlijk duur. Toch zijn er nog genoeg panden beschikbaar die uitstekend zijn voor uw nieuwe horecaonderneming. Ook in dit geval geldt dat u zich hierbij moet laten adviseren door een erkend horecamakelaar. Zo weet u zeker dat u een goed horecapand huurt of koopt.

Expertise inhuren voor promotie

Wie denkt dat een horecaonderneming vanzelf gaat lopen heeft het mis. Vroeger was dit het geval, maar tegenwoordig is de concurrentie zo sterk dat een goed marketingplan noodzakelijk is. Waar bevindt uw doelgroep zich en hoe kunt u deze het beste bereiken? Online of offline? En heeft u al nagedacht over een website en goed linkbuilding bureau om uw website vindbaar te maken?

Zet alles goed op papier voordat u begint met ondernemer. Het is prachtig, maar zonder goede voorbereiding heeft u een valse start.

Comments are closed.