Een bijzondere luxe

Luxe. Wat is dat? Er zijn vermoedelijk geen twee personen die daar dezelfde definitie aan geven. En toch: bij sommige dingen valt er nauwelijks over te twisten. Echte parels, opgelost in een eersteklas champagne, dat is luxe. Een Rolls Royce Drophead Coupé met blinkend chroom en met privéchauffeur. Een zwembad van wel een hectare groot. Alleen zijn zulke uitspattingen niet alleen luxe, maar ook lichtelijk gestoord.

De situatie is volkomen anders als mensen blijk willen geven van hun gevoel voor stijl. Menigeen geeft meer dan de helft van zijn inkomen uit aan dure pakken, nette schoenen en exclusieve stropdassen. Anders dan vroeger, toen een pak gewoon iets was wat je in het bedrijfsleven droeg, is het intussen zelf uitgegroeid tot een luxeartikel. Voor een pak van een groot merk kan men een vermogen moeten neertellen. Of dat zinvol is, daarover valt te twisten. Waar je ook kijkt, wemelt het namelijk van deels schandalig dure, maar slecht zittende merkpakken. Een confectiepak blijft een confectiepak, ook als het van de hand is van een beroemde ontwerper.

Natuurlijk kunt u meteen een kijkje nemen in de topklasse. Bij befaamde namen zoals Brioni of Kiton zult u gegarandeerd met maatwerk van topkwaliteit thuis komen. Maatwerk is hier het trefwoord, want deze labels bieden hoogwaardige maatkleding. Alleen kost een dergelijk pak al snel evenveel als een kleine auto. Een eenvoudiger maatpak is zeker een alternatief. Want ook kleding die perfect past, is een luxe. Is een maatpak financieel voor u niet haalbaar, dan is confectie op maat een bijna even goede keuze.

Maar ook als u in plaats daarvan een confectiepak koopt, moet u vooral op de pasvorm en het materiaal letten. Als u vervolgens enkele aanpassingen laat doorvoeren door een coupeuse, kan dat wonderen doen. Een pak dat op die manier op u is afgestemd, zal, als uw coupeuse haar vak verstaat, de meeste confectiepakken van duurdere merken overtreffen – en dat voor een verrassend lage prijs.

Maar wat uw pak werkelijk laat opstijgen in de liga van goedgeklede heren, zijn de accessoires. Een exclusieve stropdas maakt een pak tot een perfecte outfit. Natuurlijk moet dat wel de juiste das zijn. Neem als materiaal alleen genoegen met echte zijde, bij voorkeur met een matte glans of een lichte ribstructuur. Natuurlijk kunt u hier ook voor een bepaald merk kiezen. Maar voor exclusieve, handgemaakte stropdassen.net van eersteklas stof kunt u ook bij onbekendere aanbieders terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.