Een auto verkopen voor export

Sommige mensen die hun auto verkopen, vermelden in de advertentie dat de auto enkel voor export verkocht wordt. De reden waarom men die vermelding maakt, kan dubbel zijn:

–      Ofwel is de auto in zo’n erbarmelijke staat dat die in België niet meer kan verkocht worden en niet meer door de keuring zal geraken.

–      Ofwel wilt de verkoper vermijden dat hij/zij zelf met de auto naar de keuring voor verkoop moet gaan en laat hij dit over aan de persoon die een nieuwe auto kopen overweegt.

Een export auto verkopen, waar moet men rekening meer houden?

Hoe dan ook, is de vermelding “voor export” zeker geen positieve reclame. Wilt u uw occasion verkopen? Dan is het aan te raden om dit niet te vermelden, want hierdoor zal het aantal geïnteresseerden zeker niet toenemen. Mensen die dit vermelden om zo te vermijden dat zij de auto zouden moeten laten keuren, begeven zich met deze werkwijze eveneens op glad ijs. Louter wettelijk kan of mag men een auto niet verkopen zonder dat deze gekeurd is. Zelfs al wordt er vermeld dat de auto verkocht wordt voor export.

De beste export auto verkoop site in Belgie tot uw dienst

Wat kan je dan ondernemen om je auto te verkopen zonder dat je eerst naar de keuring moet gaan? Hiervoor is een heel eenvoudige oplossing. Bied je voertuig aan bij de  site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je kan als particuliere verkoper je voertuig gratis aanbieden. Het enige wat je moet doen, is enkele foto’s van je auto en een goede beschrijving doorsturen. Professionele onderhandelaars gaan dan voor jou op zoek naar een geïnteresseerde autohandelaar.. Zij beschikken namelijk over een lijst van handelaars die maar wat graag tweedehands auto kopen om deze verder te kunnen verkopen. Aangezien je voertuig aan een professionele handelaar verkocht wordt, moet jij zelf niet naar de keuring gaan met je auto. Men is vaak niet geneigd om een auto te verkopen aan een handelaar, omdat die minder zal geven voor je auto. Dit is ook logisch, want de handelaar moet zelf nog de auto laten keuren en er garantie op geven. Toch kan het jou als particulier een pak werk en ellende besparen als je verkoopt aan een handelaar. En aangezien je de ondersteuning hebt van de wagen verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”, kan je er zeker van zijn dat er geen belachelijke biedingen op je auto zullen gedaan worden. Ten slotte blijf jij de persoon die beslist of een auto al dan niet voor een bod verkocht wordt.

 

Comments are closed.