Droge huid in combinatie met een infraroodsauna

Vaak wordt er gedacht dat een droge huid niet goed samen gaat met een infraroodsauna. Vaak vermijden mensen met een droge huid een infraroodsauna. Maar dit is helemaal niet nodig, want met een droge huid is het juist fijn om in een infraroodsauna te zitten. En daarnaast draagt de infraroodsauna ook nog eens bij aan een betere huid.

‘Een droge lucht maakt mijn huid toch nog droger?’ is een van de vele gedachtes hierover. Deze gedachten maken een sauna bezoek voor mensen met een droge huid hoogdrempelig. Toch is het zeker de moeite waard om over deze drempel te stappen en een infraroodsauna te bezoeken, het bezoeken van een sauna is juist goed voor het behandelen van een droge huid. Uw huid neemt water op en activeert zweetcellen, waardoor huidcellen beter worden opgebouwd. Daarnaast zal ook de jeuk een stuk minder worden.

Mensen met een droge huid moeten na het bezoek aan de infraroodsauna hun huid goed af laten koelen. De poriën zullen zich door de kou samen trekken, waardoor de huid een goede doorbloeding krijgt. Dit zorgt ervoor dat de huid goed gereinigd wordt. Om het bezoek aan de infraroodsauna af te sluiten is het belangrijk dat mensen met een droge huid zich goed insmeren met een vocht inbrengende crème. Heeft u last van een droge huid, dan kunt u zeker een infraroodsauna kopen, dit heeft namelijk juist een positief effect op uw huid.

Comments are closed.