Drie redenen om je salarisadministratie uit te besteden

Uit een onderzoek naar automatisering bij Nederlandse HR professionals bleek dat nog steeds bijna 30% van de respondenten de salarisadministratie niet uitbesteed. De automatisering moet zich in deze sector dus nog een weg zijn te banen om alom aangenomen te worden. Uitbesteding van de HR salarisservice heeft nochtans vele voordelen.

Het is goedkoper

Het eerste en ook wel belangrijke voordeel van de salarisverwerking uitbesteden, is dat het goedkoper is dan ze zelf te doen. Een bedrijf dat de salarisverwerking zelf doen, heeft ook vaste overheadkosten. Die houden zowel het salaris van de HR medewerker die in dienst is en de kosten die je als werkgever moet maken zodat die opleidingen kan volgen om zijn kennis bij te houden, als de kosten voor zijn werkplaats. Dit zijn vaste kosten, want je kan er zelf niets aan veranderen om die te verlagen. Wanneer de salarisadministratie uitbesteed wordt, betaal je slechts een bepaald bedrag per verloning.

Het is veiliger

Wanneer je een eigen klein HR team hebt, is er altijd een risico voor de continuïteit. Als er al één medewerker (langdurig) afwezig is, loopt het interne proces al vertraging op. Daarnaast is er ook nog een risico voor de compliance. De salarismedewerker(s) moeten goed op de hoogte blijven van de veranderende wet- en regelgeving. Dus ook hierin zal je als werkgever moeten investeren. Als je gebruik maakt van een salarispakket daarentegen, staat er altijd een heel team klaar van gecertificeerde HR professionals. Zo worden de werkprocessen gewaarborgd en is er een garantie op kwaliteit.

Het bespaart tijd

Bij ondernemingen waar de salarisverwerking binnenshuis gebeurd, zijn de HR medewerkers veel vaker bezig met het oplossen van problemen en het uitvoeren van administratieve handelingen. Dat kost veel tijd en de kwaliteit moet er dus aan inboeten. Uitbesteden is dus veel efficiënter, zo kan het HR personeel zich bezig houden met de thema’s die belangrijk zijn.

Comments are closed.