Doel van assertiviteit trainen

Niet iedereen heeft de eigenschap om zeer assertief over te komen. Terwijl de één heel gemakkelijk zijn gedachten en gevoelens uit, en altijd voor zichzelf durft op te komen, uit een ander zijn ideeën nooit, en laat diegene het altijd over zich heen komen. Voor deze mensen biedt een assertiviteitstraining de uitkomst. Door middel van een training leer je om assertiever te worden, en voor jezelf op te komen. Je gaat de balans vinden tussen jouw eigen belangen en het rekening houden met de belangen van een ander.

Het doel van een assertiviteitstraining

Het is natuurlijk allereerst belangrijk om jouw communicatieve vaardigheden te versterken. Mensen die op assertief gebied niet al te sterk zijn, zijn meestal ook communicatief wat minder ingesteld. Deze mensen durven zich namelijk vrijwel nooit te uiten, en dat is juist in de communicatie één van de hoofdzaken. Daarnaast leer je zoals eerder aangegeven ook om voor jezelf te leren opkomen en ga je leren aangeven waar jouw grenzen liggen. Bovendien leer je ook omgaan met conflicten!

Ben jij woonachtig in de omgeving van Den Haag, en wil ook jij jou assertiviteit trainen? Dan is assertiviteitstraining Den Haag de oplossing voor jou! Schrijf je direct in via de website van de specialist!

Comments are closed.