De voordelen en vooroordelen van natuursteen

Het gebruik van natuursteen, voor welk doeleinde dan ook, heeft vele voordelen. Al meer dan 5000 jaar wordt natuursteen gebruikt als bouwmateriaal. En dit is niet voor niets. Natuursteen wordt gewonnen in grote blokken. Later wordt dit in platen of tegels gezaagd. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen, zoals graniet, hardsteen, kalksteen, marmer, leisteen en kwartsiet.

De voordelen
Natuursteen heeft voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo heeft natuursteen bijvoorbeeld nauwelijks slijtage, is het een sterk materiaal, het straalt luxe uit en heeft een blijvende toegevoegde waarde. Daarnaast is natuursteen een uniek product, elk product is anders qua kleur en structuur. Verschillende vormen, diktes en afmetingen zijn verkrijgbaar en het is een hygiënisch product.

Vooroordelen
Er zijn echter ook diverse vooroordelen over natuursteen. Zo wordt er beweerd dat natuursteen een zeer duur materiaal is. Echter is dit niet perse het geval. De afgelopen jaren is de prijs namelijk behoorlijk gedaald en dus toegankelijk voor velen. De prijsdaling komt door de technische vooruitgang op zowel ontginning als verwerkingsgebied. Tevens zijn de transportkosten gedaald.

Het tweede vooroordeel is dat het moeilijk te plaatsen zou zijn. Dit is in zekere zin waar. Het plaatsen van natuursteenvloeren vraagt meer vakmanschap. Echter is dit niet alleen voor natuursteen, maar dat geldt voor alle natuurmaterialen. Zo is parket ook lastiger te leggen dan laminaat. Maar dan heb je ook wat.

Het derde voordeel is dat het moeilijk te onderhouden zou zijn. Natuursteen vraagt inderdaad wat zorg wat betreft onderhoud, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. En wanneer je een mooie vloer wilt houden, vergt dat onderhoud.

Al met al heeft natuursteen een zeer grote toegevoegde waarde. Het is uiteraard een investering wat u doet, maar mocht u bijvoorbeeld uw huis met natuurstenen vloer willen verkopen, is dit een zeer groot pluspunt voor vele potentiele kopers. Het is dus een product met blijvend toegevoegde waarde. Wanneer u natuursteen producten wilt hebben van hoog kwaliteit, dan moet u bij Michel Oprey & Beisterveld zijn. Laat u inspireren en informeren en maak voor jezelf de juiste beslissing.

Comments are closed.