De kleuren voor je kantoorruimte

Heb je net een nieuwe kantoorruimte in Rotterdam gehuurd en wil je deze graag een kleur geven? Je denkt er misschien niet zo snel aan maar het kleurgebruik kan effect hebben op de stemming en productiviteit. Voordat je je kantoorruimte in Rotterdam een kleur geeft is het dus verstandig om eerst dit artikel te lezen zodat je weet welke kleuren je het beste kan gebruiken.

 

Kleuren die je het beste kan gebruiken

Er is niet een type kleur of tint die je het beste kan gebruiken. Dit is voor elk bedrijf, afdeling en persoon verschillend. Er zijn wel een aantal principes die altijd van toepassing zijn. Zorg voor een bepaalde synergie tussen verschillende ruimtes, dit kan door middel van bepaalde kleuraccenten of schilderijen met dezelfde stijl.

 

Uit onderzoek is gebleken dat een blauwe kleur kan zorgen voor meer creativiteit terwijl een rode kleur weer kan zorgen voor een verhoging van de concentraties. Je kan dus de kantoorruimte die wordt gebruikt voor vergaderingen of brainstormsessies het beste blauw maken. Steeds meer verhuurders houden al rekening met dit soort details en bieden kantoorruimtes die hier al over beschikken.

 

Kleuren voor verschillende ruimtes

Voor verschillende ruimtes heb je verschillende kleuren die je het beste kan gebruiken. Bij de receptie hebben werknemers en klanten het eerste contact, dit moet positief zijn. Om dit uit te stralingen kan je het beste een zachte oranje of gele kleurtint gebruiken. De kantoorruimte zelf kan aangekleed worden met verschillende kleuren. Blauw en groen zullen zorgen voor een kalmere sfeer maar te veel hiervan zorgt voor een daling in productiviteit. Door rode, oranje en/of gele accenten te gebruiken verhoog je de energie en daarmee de productiviteit. Terwijl te veel rood weer agressie kan opwekken en te veel geel kan de stress verhogen.

 

Heb je een kantoorruimte die je gaat inrichten als presentatieruimte dan kan je het beste gaan voor turquoise. Deze kleur straalt creativiteit en communicatie uit. Daarnaast werkt het kalmerend voor degene die presenteert. Wanneer degene die presenteert gele accenten gebruikt in combinatie met de turquoise kleur van de kamer zorgt hij of zij ervoor dat het publiek zijn aandacht erbij houdt en meer informatie kan opnemen.

 

Kleuren die je moet vermijden

Er zijn een aantal kleuren die je beter kan vermijden. Sterke en felle kleuren kan je bijvoorbeeld beter niet gebruiken, net als spierwit. Spierwit reflecteert het licht te sterk waardoor de aanwezige sneller vermoeide ogen krijgen. Wanneer je te veel grijs gebruikt krijg je een saai uiterlijk. Ook te donkere kleuren zijn niet handig, deze stimuleren een somber en slaperig gevoel.

 

Nu weet je met welke kleuren je de verschillende kantoorruimtes moet inrichten om je werknemers en jezelf te motiveren.

Comments are closed.