De jeugd van tegenwoordig

Mijn dochter kwam laatst met de vraag of zij een telefoon abonnement mocht aangezien haar beste vriendinnetje een telefoon van haar moeder had gekregen voor haar twaalfde verjaardag. Ik zelf schrok ernstig van haar vraag, gezien het feit dat ik toen ik jong was nog niet op mijn twaalfde een telefoon had. De mobiele telefoon bestond destijds nog niet eens. Het was dan ook een enorme dilemma om mijn dochter nu wél of geen mobiele telefoon te geven.

Jeugd is er steeds sneller bij

Het gaat steeds sneller met de jeugd, en de jeugd van tegenwoordig is er ook steeds sneller bij. Een aantal jaren geleden moest je toch niet denken dat jouw dochter op haar twaalfde jaar al onbeperkt te bereiken wilt zijn via een mobiele telefoon. En daarnaast kun je met een mobiele telefoon ook nog op allerlei rare sites. Toch is het voor een ouder een lastige keuze, om je dochter wél of geen mobiele telefoon te geven. Je wilt namelijk niet dat je kind als enige géén mobiel heeft.

Met deze gedachte in het achterhoofd heb ik mijn dochter een Samsung abonnement cadeau gedaan. Zij was hier enorm blij mee, en ik werd geprijsd tot de ‘beste moeder van de hele wereld’. Zo wilt elke moeder genoemd worden toch?

Comments are closed.