De elektronische sigaret

De elektronische sigaret wordt ook wel als een slim alternatief gezien voor het ‘echte’ roken van sigaretten. Het voordeel wat er mee behaald kan liggen ligt onder andere in de portemonnee, maar deskundigen geven aan dat er ook andere en meer gezondheidsvoordelen te behalen zijn. Wat is een e-sigaret nu eigenlijk?

De E-sigaret of te wel elektrische sigaret is een apparaatje wat lijkt op een echte sigaret en aangedreven wordt door een batterij. De grootste overeenkomst met de normale sigaret is dat deze E-sigaret nicotine bevat en daarmee voldoet aan de behoefte van een gemiddelde roker. Nicotine is verslavend en de meeste rokers kunnen niet meer zonder deze stof en hebben hier dan ook moeite mee om te stoppen. De E-sigaret is bedoeld voor rokers die het roken geheel of gedeelte willen vervangen door bijvoorbeeld het toegenomen rookverbod of om gezondheidsreden. De E-sigaret kan ook worden gebruikt voor te stoppen met roken

Hoe werkt de E-sigaret

De E-sigaret ziet er vaak hetzelfde uit als een gewone sigaret en bevat ook nicotine, maar werkt op een totaal andere manier. Deze sigaret werkt namelijk op een batterij en hoeft dus ook niet aangestoken te worden met een vuurtje. De E-sigaret bestaat naast de batterij uit een vulling, de verstuiver en een ledlampje. Dit ledlampje gaat branden wanneer de roker inhaleert. Deze verstuiver verdampt vervolgens de aanwezige vloeistof van nicotine. In het mondstukje zit een zogenoemde cartridge en hierin zit een vloeistof met de nicotine. Met deze cartridge kan ongeveer 80 tot 100 keer geïnhaleerd worden. Wanneer deze vloeistof op is hoeft de persoon geen nieuwe elektrische sigaret te kopen, maar kan hij deze cartridge vervangen. De verstuiver gaat naar verloop tussen de 3 en 6 maanden mee. De batterij is normaal gesproken een herlaadbare batterij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.