De eerste klusbui van 2018

Als goede voornemen had ik om in 2018 het achterstallige onderhoud in m’n huis aan te pakken. Ik woon nu al zo’n vijftien jaar in m’n huidige woning en toen we het huis betrokken hebben we wel wat aan opknapwerk gedaan. In de jaren daarna hebben we alleen simpele dingen gedaan zoals muren verven, maar het gebrek aan onderhoud is nu wel duidelijk te merken. Afgelopen weekend heb ik de eerste kleine stap gezet door de schuur uit te ruimen en opnieuw in te richten. Je hebt het niet door, maar in vijftien jaar bouwt er zich een enorm grote rotzooi op in je schuur. Wij gebruiken de schuur voornamelijk voor het bergen van de fietsen, de kussens van de tuinmeubels en de frituurpannen zijn er gevestigd, zodat het in huis niet gaan stinken.

 

Als eerste hebben m’n vrouw en ik de hele schuur uitgezocht en hebben we alle rotzooi die er lag weggegooid. Er lagen nog enorm veel planken en andere stukken hout die we vijftien jaar geleden gebruikt hebben. Blijkbaar is er in de afgelopen vijftien jaar ook een potje met bevestigingsmaterialen op de grond gevallen, want hoe dieper we in de schuur kwamen hoe meer moeren, bouten, houtschroeven en slotbouten ons tegemoet kwamen.

 

Toen eenmaal alles uitgeruimd was, was er een zee aan ruimte. De fietsen konden er makkelijk in, maar ik was in een echte klusbui geraakt. Alle fietsen kunnen in de schuur gezet worden, maar het is wel moeilijk om je fiets eruit te halen als de hele schuur volstaat. Ik besloot daarom om een overkapping naast de schuur te bouwen waar twee fietsen onder passen. Dit was heel makkelijk met enkele houten palen, balken en golfplaten. De houten balk maakte ik aan de schuur vast. Daaraan maakte ik nog enkele houten balken vast, die ik bevestigde aan de houten palen die tot aan de grond geraken. Een paar golfplaten erbovenop tegen de regen en de overkapping was klaar.

Comments are closed.