De back-up oplossing waarop bedrijven hebben gewacht

Norman Safeground lanceert Norman SecureBackup

Een rapport van Spiceworks* toont aan dat de meeste kleine en middelgrote bedrijven overwegen online back-ups en alle voordelen die dit biedt te gebruiken. Bedrijven blijven toch hun logge traditionele back-up oplossingen gebruiken voornamelijk wegens bezorgdheid over de beveiliging en datacontrole.

“Wij hebben een duidelijke vraag in de markt en bij onze partners vernomen. Klanten willen veranderen maar zijn niet in staat geweest om dat daadwerkelijk te doen. Daarom lanceren we een oplossing die onze klanten de mogelijkheid biedt om veilige, cloud-gebaseerde back-ups te gebruiken,” zegt Arne Uppheim, Product Director bij Norman Safeground.

Norman SecureBackup biedt de oplossing voor deze uitdagingen, een eenvoudige, veilige, automatische back-up oplossing die zowel betaalbaar als schaalbaar is en meteen kan worden uitgevoerd. Deze oplossing is ook zeer intuïtief, zodat gebruikers verwijderde en verloren bestanden op elk gewenst moment kunnen herstellen, tot aan individueel bestand en mail-niveau.

Norman SecureBackup is een uitgebreide en volledig geautomatiseerde back-up oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen, die bescherming biedt tegen het verlies van bedrijfskritische data. Deze oplossing richt zich op de meest cruciale reden waarom bedrijven aarzelen als het gaat om de vaststelling van de voordelen van online back-up; de bezorgdheid over de beveiliging en controle over data.

Deze beveiligde back-up oplossing van Norman maakt gebruik van sterke end-to-end encryptie, zodat alleen gebruikers toegang hebben tot hun eigen gegevens. Gebruikers kunnen de beveiliging en waar de gegevens zich bevinden, beheren zodat het altijd beschikbaar is wanneer nodig. Norman heeft een aantal datacenters in Noorwegen en Zweden waar alle gegevens veilig zijn opgeslagen op een aantal discrete datacenters op verschillende locaties. Gebruikers zullen volledige toegang tot hun diensten en gegevens hebben zelfs als een van de datacenters zou worden uitgeschakeld door een brand of ander dergelijk voorval. Gegevens worden niet buiten de EEA (European Economic Area) opgeslagen, dat is een belangrijk voordeel ten opzichte van andere oplossingen op de markt.

“Heel eenvoudig, back-ups zijn een kwestie van overleven voor bedrijven. Onderzoeken hebben aangetoond dat de meerderheid van de bedrijven die catastrofaal verlies van gegevens ervaren, binnen twee jaar failliet werden verklaard. Veel bedrijven die denken dat ze back-ups hebben zouden niet in staat zijn om hun gegevens te herstellen,” zegt Uppheim.

Traditionele back-ups worden beschouwd – met recht – als te omslachtig, arbeidsintensief en onzeker. Voor veel bedrijven, kunnen de laatste back-ups ook verloren gaan in geval van een brand, diefstal, waterschade of een ander dergelijk voorval.

Het is een duidelijk voordeel voor klanten en partners om toegang tot beveiligde back-up oplossingen van Norman Safeground te hebben, in aanvulling op het bestaande productportfolio van dezelfde Noorse leverancier hebben.

Voor meer informatie:
Norman Data Defense Systems B.V.
Tel.: +31 (0)23 78 90 222
E-mail: marketing@norman.nl

* “How SMBs are Backing Up: Solutions, Trends & Challenges”, Spiceworks March 2013.

Bijlage: Belangrijke functies en voordelen van Norman SecureBackup:

Automatische back-up
Back-ups worden automatisch op bepaalde tijdstippen gecreëerd door een “Online Backup Agent”.

256-bit encryptie
De back-up wordt versleuteld met een 256-bit AES-encryptie voordat ze worden verzonden vanaf de locatie van de klant. De klant selecteert zijn eigen encryptiesleutel bij het installeren van de software, wat betekent dat niemand anders de back-up kan openen.

Incremental back-up
Alleen van nieuwe of bewerkte data wordt een back-up gemaakt na het eerste, volledige back-up proces. Dit vermindert de hoeveelheid bandbreedte.

Beveiligde datacenters in Noorwegen en Zweden
Onze datacenters bieden uitzonderlijke veiligheid en garanderen 24 uur per dag betrouwbare toegang tot klantgegevens. Het is een veilige gedachte dat uw gegevens binnen de EEA (European Economic Area) zal blijven.

Duplicate datacenter
Alle back-ups worden voortdurend gespiegeld tussen twee datacentra om zo maximale veiligheid te bereiken.

Gegevensbescherming die meegroeit met uw bedrijf
Bedrijven betalen een vaste vergoeding voor back-up van al hun gegevens en er zijn geen onvoorziene uitgaven of grote investeringen in hardware of software. Norman SecureBackup wordt geschaald op basis van de behoeften van uw bedrijf en elimineert investeringen in nieuwe apparatuur wanneer er meer opslag en archivering nodig zijn.

Data deduplicatie
Norman SecureBackup herkent dubbele bestanden in de back-up en maakt een back-up slechts één keer om zo te besparen op bandbreedte. De transfer zelf gebruikt ook bandbreedte-optimalisatie-technologie. Gedeelde data wordt opgeslagen op een geschikte locatie en een koppeling / link wordt gebruikt van de oorspronkelijke locatie van de data naar de locatie van de bibliotheek. Dit is een continu proces voor gezamenlijke gegevens en kan op elk moment gebeuren.

Backup zonder Agent
Norman’s SecureBackup client is geïnstalleerd op slechts één server in het netwerk en maakt gebruik van standaard API’s om gegevens van andere machines in het netwerk op te halen en de overdracht van gegevens naar de Norman datacenters veilig te beheren.

Herstel van afzonderlijke elementen
Deze functie maakt het mogelijk om kleine individuele elementen, zoals e-mails, agenda-items, contactpersonen, SharePoint-elementen, enz. te herstellen. Norman SecureBackup kan herstel van afzonderlijke elementen voor Microsoft Exchange, Microsoft Outlook, Lotus Notes / Domino, Novell GroupWise en Microsoft SharePoint bieden.

Eenvoudige en snelle installatie
Norman SecureBackup is snel en eenvoudig geïnstalleerd. De “backup client” is erg snel geïnstalleerd, en de gewenste data is de opvolgende nacht geback-upt.

Systeem ondersteuning
Norman SecureBackup ondersteunt de volgende systemen:
– VMware
– XenServer
– Hyper-V
– MS SharePoint
– MS Exchange
– MS Outlook
– MS SQL Server
– SAP
– Android Tablets
– Oracle
– DB2
– PostgreSQL
– Sybase
– Lotus Notes en Domino
– GroupWise
– MySQL
– Smartphones
– Windows
– Linux
– Unix
– AIX
– Novell
– Mac OS X
– System i/Power 6
– Apple iOS 4/5

Comments are closed.