Communicatietraining goed voor zelfvertrouwen

Ben jij op de werkvloer vaak onzeker als er om je mening wordt gevraagd? Kom je niet altijd goed uit je woorden? Moet je wel eens feedback geven, maar weet je niet goed hoe je dit het beste kunt brengen? Volg een communicatietraining om je communicatie te verbeteren. Je zult merken dat je zelfvertrouwen stijgt, wat een positief effect kan hebben op jouw functioneren.

Vaardigheden en meer

Als je een communicatietraining volgt, leer je meer dan alleen vaardigheden en gesprekstechnieken. Het is natuurlijk heel goed om te weten hoe je bijvoorbeeld slecht nieuws brengt of hoe je moet doorvragen, maar een communicatietraining gaat verder dan dat. Wanneer je een communicatietraining volgt, wordt er ook gekeken naar de reden waarom de communicatie nog niet optimaal verloopt en wordt er rekening gehouden met wat jij wilt bereiken met de training. Je kunt een communicatietraining ook met een groep volgen, bijvoorbeeld met een groep collega’s. Wanneer de communicatie binnen een groep niet optimaal verloopt, wordt gekeken naar de reden hiervan. Door de oorzaak aan te pakken, kunnen vervolgens de vaardigheden beter aangeleerd worden.

Communicatie en assertiviteit

Communicatie heeft veel te maken met assertiviteit. Veel mensen die hun communicatie willen verbeteren, kiezen er voor om ook een assertiviteitstraining te volgen. Vooral op zakelijk gebied kan een assertiviteitstraining effect hebben. Tijdens een assertiviteitstraining leer je je grenzen aan te geven, leer je ‘nee’ te zeggen, leer je hoe je je mening kunt uiten en leer je omgaan met het geven en ontvangen van feedback. Er zijn veel raakvlakken met het communicatiegebied. Wil je vooral op zakelijk gebied je communicatie verbeteren en je zelfvertrouwen vergroten? Vraag naar de mogelijkheden, kies voor optimaal resultaat en volg een training op maat.

Comments are closed.