Chiptuning van een BMW of Volvo

De bekende automerken BMW en Volvo produceren al jarenlang kwaliteit auto’s. De ene rijdt nog lekkerder dan de andere. De prestaties zijn hoog en de bestuurder neemt geen genoegen meer met minder nadat er in een BMW of Volvo is gereden. Maar er is een manier om de prestaties zelfs nog beter te maken. Het wordt chiptuning genoemd.

 

De Duitse BMW-fabriek fabriceerde oorspronkelijk vliegtuigmotoren en motorfietsen. In 1916 werd BMW opgericht met als doel motoren te bouwen voor militaire vliegtuigen. In 1922 ontstond de Bayerische Motoren Werke (BMW). Vliegtuigmotoren mochten na de Eerste Wereldoorlog niet meer worden gemaakt en daarom schakelde BMW over op de productie van scheepsmotoren en motorfietsen. Hierdoor had BMW in 1929 al enige merkbekendheid opgebouwd, toen het in 1929 de Dixi-fabriek overnam. Dixi bouwde reeds jarenlang auto’s. Op het moment van de overname bouwde Dixi de Austin Seven in licentie. BMW ging oorspronkelijk op deze reeds ingeslagen weg door, maar kwam in 1932 met een eigen ontwerp. Sinds dien is BMW een vast begrip in de automarkt.

 

In 1907 werd de Svenska Kullager Fabriken (Zweedse Kogellager Fabrieken, oftewel SKF) opgericht. Eén van de goedkope lagers die er werden geproduceerd heette Volvo, Latijn voor ‘ik rol’. De merknaam Volvo werd in 1915 officieel geregistreerd, zowel voor de kogellager als voor auto’s en andere voertuigen. Toen het niet lukte om de Amerikaanse markt open te breken met de Volvo lagers, leidde het merk vanaf 1919 een papieren bestaan. Het merk is op 10 augustus 1926 opgericht tijdens een directievergadering in Hofors. Assar Gabrielsson heeft in samenwerking met Gustaf Larson het initiatief hiertoe genomen. Het allereerste Volvo-model is de Volvo ÖV4 die in 1927 als eerste verkocht werd.

 

Een nieuwe methode om het maximale uit uw auto te halen is chiptuning. Hiermee wordt de computer in uw auto aangepast waarmee de auto een hogere snelheid kan behalen, zuiniger rijd en meestal ook lekkerder rijd. Bij JDW zijn we gespecialiseerd in chiptuning BMW en chiptuning Volvo, maar als u beschikt over een ander merk auto is dat voor ons geen probleem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.