Certificaten binnen de demontage branche

Het hebben van een certificaat als autosloop is niet per se nodig. Wel kan het handig zijn om potentiële klanten over de streep te trekken. Al zullen veel mensen zich niet bewust zijn van de aanwezige certificaten. Wel zijn deze certificaten van belang voor veel bedrijven binnen deze branche. Dit om bijvoorbeeld contracten binnen te halen. Er zijn namelijk verzekeringsmaatschappijen en overheden die schadeauto’s willen verkopen. Dan is het als bedrijf handig als je over zoveel mogelijk erkende en hoogwaardige certificaten beschikt. Wanneer je dit als autosloperij niet hebt word je minder serieus genomen. Zo ook bij sloopregeling Utrecht

ARN
Een instantie waar veel bedrijven zijn aangesloten is het ARN. Dit staat voor Auto Recycling Nederland. Ze zijn gespecialiseerd als het gaat om de kennis van autorecycling en zijn een belangrijke speler binnen de autosloperij branche. De meeste bedrijven zijn hier dan ook bij aangesloten.

Naast het ARN zijn ook het Kiwa en Stiba bekend binnen de autosloperij branche. De Stiba is de branche organisatie van autosloperijen. Zij zetten zich in voor de hergebruik van zoveel mogelijk materialen en onderdelen van voertuigen. Dus niet alleen auto’s vallen hieronder, maar eigenlijk alles wat onder voertuigen valt. Dus ook vrachtwagens en brommers, motors of scooters. Een bedrijf kan niet zo maar lid worden van Stiba. Deze moet een KZD certificaat hebben. Wanneer een bedrijf geen KZD certificaat heeft kan het niet lid worden en dan kun je er min of meer ook vanuit gaan dat het niet een al te goed sloopbedrijf is.

Comments are closed.