Caravan matras op maat maken

caravan matrassenHet is weer caravan seizoen! Dat betekent dat de caravan van stal gehaald mag worden. Een grondige schoonmaakbeurt, nieuwe caravan matras erin en klaar is kees. Maar dat laatste is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kom je aan nieuwe caravan matrassen? Die kunnen tegenwoordig heel handig op maat gemaakt worden. Lees snel verder!

De caravan is van oudsher al een zeer populair middel om mee te reizen. Niet alleen Nederlanders zijn er dol op, ook Duitsers kunnen er wat van. Met de juiste caravan kom je veilig aan van a naar b. Dus daar heb je vast wel veel onderzoek naar gedaan, voordat je en bepaald merk aangeschaft hebt. Maar heb je ook goed gekeken naar het interieur? En dan met name wat het kost als die vervangen moet worden? Een nieuwe koelkast zit er wellicht zo in, maar met een caravan matras is dat wat lastiger.

Voor elk merk een caravan matras

Elk merk caravan heeft namelijk zijn eigen maten en uitvoeringen als het om caravan matrassen gaat. Het is dan ook soms lastig de juiste weer te kopen. Er zijn gelukkig een aantal zeer nette aanbieders op de markt die een caravan matras op maat maken. Dat doen zij door de maten van het matras goed op te meten en exact met dezelfde maten een caravan matras te maken. Bovendien kun je daarbij kiezen voor een ander materiaal matras. Bijvoorbeeld als je traagschuim had, kun je natuurlijk kiezen voor opnieuw traagschuim. Maar je zou ook kunnen kiezen voor koudschuim.

We zeiden net al wat over verschillende merken. We kennen bijvoorbeeld de volgende caravan merken:

  1. Chateau
  2. Adria
  3. Avento
  4. Carado
  5. Eriba
  6. Fendt
  7. Hobby
  8. Knaus

Laatstgenoemde is waarschijnlijk de meest bekende voor iedereen. En natuurlijk zijn er nog veel meer merken te noemen. Elk merk hanteert zijn eigen caravan matrassen en maten. Dus wil je geen caravan matras op maat, dan moet je goed onderzoeken of het merk en het type caravan overeenkomt met het matras dat je in de caravan hebt liggen. Als het merk overeenkomt, maar het type niet, kan het alsnog zo zijn dat je te maken krijgt met andere maten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vandaar dat het vaak handiger is om een caravan matras op maat te laten maken.

caravan matras

Meten is weten

Sommige mensen vinden het moeilijk om de maten van een caravan matras op te nemen. Want hoe ga je om met die ronde hoeken? Er zijn ook caravan matras aanbieders te vinden die al deze maten al in hun bestand hebben staan. Een bekende aanbieder die al meer dan 20 jaar ervaring heeft in deze branche is Maatwerkmatrassen.nl. Je kunt hier je caravan matras op maat laten maken. Deze winkel heeft van alle merken caravans, campers en boten de maten al opgenomen. Het enige wat je hoeft te doen is je merk en type caravan door te geven. Ook kun je er proef liggen om te kijken hoe bepaalde caravan matrassen en een bepaald materiaal ligt.

Schoonhouden

Het is natuurlijk belangrijk je caravan matras schoon te houden. Gebruik daarom een hoeslaken en vervang deze regelmatig door ‘m in de was te doen. Sommige matrassen zijn daarnaast heel makkelijk schoon te maken, mocht er direct iets op het matras gevallen zijn (zoals soda, cola, etenswaar, saus, etc.) Een nat doekje en wat dreft is voldoende. Daarnaast zijn er geen speciale benodigdheden om het matras schoon te houden.

Met een nieuwe caravan matras wordt slapen vast leuker, want het ligt natuurlijk als ‘nieuw’. En een nieuw matras gaat weer jarenlang mee. Gemiddeld doen mensen er zo’n 7 a 8 jaar mee, dus dat valt enorm mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.