Brandkasten of kluizen

Mensen denken vaak al goed na over beveiliging van belangrijke documenten of spullen. Persoonlijke eigendommen zoals camera’s, sieraden, belangrijke bankgegevens etc. wil je veilig hebben opgeslagen. Mensen gaan bij zichzelf na of ze dan een brandkast of een kluis moeten kiezen.

Bij je persoonlijke bezittingen gaat het niet alleen om de brandkast of kluis. Je kunt zelf ook al maatregelen nemen om je huis veilig te maken. Dit geldt zowel voor brand als voor inbraak. Zorg ervoor dat je huis is voorzien van goede hang en sluitwerk. Buitenverlichting is ook aan te raden. Buitenverlichting of verlichting wat reageert op beweging. Door barrières te maken, zorg je ervoor dat de kans op diefstal wordt verkleind. Naast inbraakwerende maatregelen kun je ook maatregelen nemen voor brand. Detectoren in huis die bij rook afgaan, maar ook ervoor zorgen dat je in huis een branddeken hebt of een brandblusser zijn eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om de veiligheid en brandgevaar te verkleinen.

Het verschil tussen een kluis of brandkast zit vooral in de functie ervan. Een kluis is vooral bedoeld om inbraakwerend te zijn, een brandkast heeft vooral de functie om je persoonlijke bezittingen tegen brand te beschermen.

Wanneer je bezittingen hebt waar je niet dagelijks over hoeft te beschikken is het raadzaam om deze onder te brengen bij een bank in een kluisje onder te brengen. Echter is het dus niet met alle spullen mogelijk om deze onder te brengen op een andere plaats dan in je huis.

In een nieuw huis kan al rekening mee worden gehouden voor het plaatsen van een kluis of brandkast. Er is de mogelijkheid dat deze worden ingebouwd. Een ingebouwde kluis of brandkast zorgt ervoor dat een kluis of brandkast niet zomaar mee is te nemen. Dit verhoogt de veiligheid van je persoonlijke bezittingen die in de kluis of brandkast zitten.

Het is dus mogelijk om goed na te denken hierover, doe dit of laat je adviseren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.