Bouwvergunning nodig voor mijn aanbouw?

Veel mensen denken er vaak niet bij na, maar vaak is een bouwvergunning noodzakelijk wanneer u gaat aanbouwen of verbouwen aan uw huidige woning. In dit artikel gaan we concreet uitleggen waar u op moet letten.

Wat valt onder een aanbouw?

Belangrijk om te bepalen of u een bouwvergunning nodig heeft is de manier waarop de verbouwing of aanbouw gaat plaatsvinden. Een aanbouw of verbouwing is een ingreep dat direct tegen uw huidige woningen wordt aangebouwd en dus ook direct in verbinding staat met uw woning.

Wanneer een bouwvergunning?

De locatie van de verbouwing is van essentieel belang of u daadwerkelijk een bouwvergunning nodig heeft. U kunt namelijk met uw verbouwing het aanblik van de openbare omliggende gebieden beïnvloeden zoals bijvoorbeeld met een dakkapel aan de voorkant van uw woning. Wanneer dit het geval is mag er niet zonder vergunning begonnen worden aan de bouw. U kunt hiervoor duidelijkheid scheppen door contact op te nemen met de gemeente. Zo komt u halverwege of na de verbouwing niet voor verrassingen te staan.

Online checken

Tegenwoordig kunnen veel zaken online opgevraagd worden. Zo ook of het nodig is of u een bouwvergunning nodig heeft. Dit kunt u doen bij het digitale OmgevingsLoket van de VROM. Handig snel en het geeft u direct duidelijkheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.