Bouwbedrijven in de problemen door crisis

Steeds meer bouwbedrijven komen in de problemen doordat er onvoldoende orders binnen komen. Momenteel is het orderaantal gedaald naar drastische cijfers.

Cijfers in de bouwsector

60% van alle bouwbedrijven ondervindt momenteel het probleem dat de orders niet meer komen zoals ze gewend zijn. De aantallen worden steeds minder en daardoor is het lastig voor een bouwbedrijf om het hoofd boven water te houden.

Daling in personeelsbestand

Veel bouwbedrijven kunnen niet anders dan met minder personeel het bedrijf voortzetten. Het is een gegeven dat vier op de tien ondernemers zich geen andere kans ziet om te overleven. Geen enkel bedrijf denkt de komende tijd nieuw personeel aan te nemen en dat is voor de economie niet goed.

Kleine klusjes

De grote orders blijven vooralsnog uit. Ook niet verwonderlijk want er is veel leegstand en het huren van bijvoorbeeld een bedrijfsruimte is momenteel goedkoop. Daarnaast zien bouwbedrijven nog wel kleine aanbouw klussen binnen komen zoals het plaatsen van een dakkapel.

Ondernemers zonder vertrouwen

Het vertrouwen van de ondernemers in de bouwsector lijkt tot een dieptepunt te zijn gekomen. Niet vreemd want uit cijfers blijkt dat de bouwsector de grootste klappen heeft gekregen van de financiële crisis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.