Bizarre wetten op deze aardbol

Iedereen heeft wel eens gehoord over een gekke wet die geldig is ergens. Elk land kent wel zulke wetten en meestal stammen die uit een oude tijd waar men die wetten eigenlijk heel normaal vond. Vandaag hebben we enkele van die wetten op een rij gezet, zodat je je kunt verwonderen aan de bizarre dingen waar je in dat land dus strafbaar voor bent en waarbij zelfs de beste advocaat Monster je niet kan helpen met dat gekke straf- of arbeidsrecht.

 

In Mobile, Alabama houden ze niet van gezelligheid of uitbundigheid, want het gooien van confetti is daar verboden. Alabama is sowieso een aparte staat, want tot 2000 was het daar ook nog verboden voor mensen van verschillende rassen om met elkaar te trouwen. De Amerikanen hebben sowieso wat rare wetten want in Iowa mogen mannen met een snor geen vrouw kussen in de publieke ruimte. In Arkansas is nog steeds een wet geldig uit de negentiende eeuw waardoor een man zijn vrouw een keer per maand mag slaan. Daarnaast is het in Utah toegestaan om met je neef of nicht te trouwen, maar dit mag alleen als beide personen ouder dan 65 zijn.

 

Saudi-Arabië kan er ook wat van, want pas vanaf juni 2018 mogen vrouwen daar hun autorijbewijs halen en dus autorijden. Daarnaast is er ook geen minimumleeftijd om te trouwen, wat voor vervelende taferelen kan zorgen.

 

Kauwgom klinkt heel onschuldig. Toch kun je een boete van duizend dollar krijgen als je non-medicinale kauwgom of normale kauwgom verkoopt. Een tweede overtreding kost zelfs tweeduizend dollar en je moet voor een dag lang een publiek gedeelte van de stad schoonmaken. In Singapore zijn ze erg gesteld op de schoonheid van hun straten, want als je drie keer de straten vervuild, moet je de straten schoonmaken met een slab om waarop staat ‘Ik ben een vervuiler’.

Comments are closed.