Belgie & Vermogensbeheer vergelijken

België kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen, doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

Heeft u vrienden die actief zijn op de beurs? Of wellicht heeft u familieleden die ‘een mannetje’ hebben die hun geld investeert? Investeren kan een zeer lucratieve bezigheid zijn, maar dan moet u wel verstand van zaken hebben. Wij van Oranje Vermogensmanagement BV helpen u bij uw vermogensbeheerder kiezen en hebben slechts het beste met u voor. Wij hebben hier wat informatie op een rijtje gezet die u nodig heeft als u een investering wilt maken. Investeren is in principe niets anders dan beleggen. Het betekent dat u nu een bepaald bedrag betaalt met de kans om later een financieel voordeel te behalen. Dit wil dus zeggen dat u voor de korte of lange termijn uw geld kwijt bent, maar dat u dit geld met een dikke winst kunt terugverdienen in de toekomst. Er zit dus een risico ingebouwd in investeren, want er bestaat altijd de kans dat u geen winst maakt of zelfs niets terugverdient. U kunt dit vergelijken met het opsparen van uw geld. Als u een bedrag op een spaarrekening zet, bent u dat voor een bepaalde tijd kwijt, maar u verdient wel een bepaald percentage aan rente over uw spaargeld. Er bestaat echter altijd een risico dat de bank failliet gaat en u al uw geld kwijtraakt.

Waarin en waarom investeren?

Over het algemeen worden sparen en investeren echter tegenover elkaar gezet. Wanneer u uw geld investeert, loopt u immers meestal een groter risico, maar kunt u ook meer geld verdienen. Het is dus van belang om goed geïnformeerd te zijn zodat u slim kan investeren en maximaal kan profiteren. U kunt het zo gek niet bedenken of u kunt er wel geld op zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld geld zetten op de prijs van een nieuw gadget dat pas over een jaar uitkomt. U betaalt nu 10.000 euro, en krijgt de gadget zodra deze klaar is. Het kan zijn dat de officiële prijs van het gadget tegen die tijd 8.000 euro is, wat betekent dat u zojuist 2.000 euro bent verloren. Het kan echter ook zo zijn dat de ontwikkelaar 13.000 euro voor het gadget vraagt, wat betekent dat u 3.000 euro heeft verdiend. Dit is slechts een voorbeeld, maar in de werkelijkheid kan men vaak in veel gecompliceerdere en uitgebreidere zaken investeren. Het rendement en het risico kunnen dan ook allebei nog vele malen groter zijn.

OranjeVM en uw vermogensbeheer

Zoals gezegd, helpt OranjeVM u bij het vinden van de geschikte vermogensbeheerder. Op onze website kunt u gratis een vermogensscan uitvoeren. Wij koppelen u dan aan een vermogensbeheerder. Deze kan u helpen bij het investeren en zal u professioneel en eerlijk advies geven. Als u nieuw bent in de wereld van beleggen en vermogensbeheer is het namelijk wel zo fijn om een goede adviseur als vermogensbeheerder te hebben! Onze scan is geheel objectief en puur zakelijk. De beheerders worden allereerst aan een strenge selectie onderworpen. De scan is uiteraard ook geheel vrijblijvend. Dus neem snel een kijkje als u serieus overweegt om te beleggen via een vermogensbeheerder.

Comments are closed.