Beleggen in grond, het juiste moment?

AFB Research heeft berekend dat in het jaar 2020 het woningtekort in Nederland verdubbeld zal zijn. Vanzelfsprekend bereikt dit bericht ook de politiek en die zullen naar alle waarschijnlijkheid maatregelen nemen om woningbouw te stimuleren. Maar waar moeten die woningen komen? Volgens Dermot Pieters, grondinvesteerder, is het een goed moment om grond te kopen.

Veiliger dan de bank

Door de gebleken onbetrouwbaarheid van banken en de fluctuerende financiële markten is investeren in grond een verstandige keuze geworden. Het is een veilige methode om te investeren en een goed rendement te behalen. Veel vooraanstaande economen adviseren beleggingen in strategisch gelegen agrarische grond. De waarde staat vast en de vraag stijgt. Bovendien komt er geen aanbod meer bij, want waar moet de grond vandaan komen? Eigenlijk is investeren dus beleggen met voorkennis. Tel daar nog bij dat grond zich altijd prima staande heeft gehouden in tijden van inflatie en u weet dat dit één van de betere beleggingsproducten is.

Gemeenten

Hoewel de grondmarkt tegenwoordig vooral het nieuws haalt door de financiële problemen waar gemeenten en ontwikkelaars in zitten, zijn er meer kansen dan ooit. De grondbezitters moeten nu noodgedwongen van hun grond af, verlies nemen ze op de koop toe. Maar wanneer de financiële crisis voorbij is en er weer grote aantallen hypotheken verstrekt worden zal de vraag naar grond weer toenemen. Het laat zich raden wat dat met de waarde van grond zal doen. Grond die nu goedkoop is zal dan een uitstekende investering blijken.

Dermot Pieters

Anthony Dermot Pieters is één van de bekendere beleggers in grondposities. Als directeur van m2Beleggen, een organisatie welke investeert in grondposities, heeft hij daar meer vertrouwen in dan in aandelen. Zoals hij stelt: “het idee om je financiële lot in handen te geven van wildvreemden en de moeilijkheid van het inschatten van een gerechtvaardigde marktkapitalisatie liggen hieraan ten grondslag.”

Bron: service-studievereniging.nl

Comments are closed.