Belastingvoordeel zonnepanelen

Vandaag de dag zijn er steeds wisselende afspraken over de subsidie op zonnepanelen. Heel erg vervelend, maar er is nog een goede manier om uw zonnepanelen goedkoper te krijgen. In dit artikel leggen we uit hoe u de aanschafkosten mogelijk kunt verlagen.

Renteaftrek

Duurzaam is hot en als blijk van waardering wordt uw woning meer waard wanneer u investeert in duurzame producten zoals zonnepanelen of windenergie. Wanneer u wilt investeren in zonnepanelen en u wilt hiervoor een lening afsluiten bij de bank dan kunt u in veel gevallen de rente gebruiken als aftrekpost. Voor een uitgebreide informatie over dit onderwerp kunt u terecht op de website van de belastingdienst of overleg goed met uw belastingadviseur.

De voordelen van zonnepanelen

Wanneer u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen dan brengt dit veel voordelen met zich mee. Deze vorm van energie is namelijk een energiebron gekoppeld aan uw eigen woning!
Het belangrijkste voordeel waarom mensen voor zonnepanelen kiezen is de reden dat de energierekening fors omlaag gaat. Daarnaast kunt u bij overcapaciteit de energie terug leveren aan uw energieleverancier. Zo verkoopt u als het ware de energie die u gratis opwekt via uw zonnepanelen!

Woningwaarde stijgt

Wat veel mensen niet realiseren is dat zonnepanelen een extra toegevoegde waarde hebben voor hun woning. Kortom, uw woning zal meer waard worden bij een toekomstige verkoop. U kunt het vergelijken met een spouwmuurisolatie of een mooie aanbouw. Ook dan gaat de waarde van uw woning omhoog.

De vraag is niet of u zonnepanelen gaat installeren, maar wanneer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.