Behang, de juiste keuze maken!

Er zijn twee manieren de wanden van uw woning te verfraaien: door ze te behangen of te schilderen. Natuurlijk vraagt het meer moeite om te behangen dan te schilderen, maar als u kiest voor niet al te duur behang en ook geen moeilijk bereikbare, hoge muren wilt behangen, dan is het goed te doen mits de aanschaf van de juiste gereedschappen en materialen. Heeft u er echt geen tijd voor, kunt u natuurlijk ook altijd beroep doen op een behanger.

Voorstrijken en onderbehang

Voor dat u aan het behangen begint, wordt er aanbevolen om de muur vooraf te gronden. Zo bent u zeker dat het behang goed zal plakken. Speciaal voorstrijk middel of onderbehang is voor bijna alle soorten ondergrond verkrijgbaar.

Wilt u uw behang overschilderen, gebruik dan eenkleurig behangpapier met een gelijkmatige structuur. Dan moet u niet op de patronen letten bij het aanbrengen van het behang. Kleine foutjes kunnen ook goed overschilderd worden nadien en deze behangsoort is daarnaast ook relatief goedkoop.

Nog eenvoudiger aan te brengen is vliesbehang. Deze moet u niet eens meer insmeren met behangplaksel of lijm. U drukt het papier gewoon op met lijm bestreken wanden. Glasweefsel behang is net zo gemakkelijk aan te brengen.

Behangsoorten

Afhankelijk van de achterkant en het dragermateriaal wordt er onderscheid gemaakt tussen vier soorten behang:

• Papierbehang: goedkoop en universeel
• Textielbehang: op de papierbaan wordt textiel of een vezelcombinatie aangebracht
• Vliesbehang: alleen de wand moet met lijm worden ingesmeerd
• Glasweefsel behang: duurder in aanschaf maar stevig een wordt met lijm écht vastgelijmd

Wilt u graag meer informatie over de soorten behang, de prijzen en wat het best voor u van toepassing is? Dan vraagt u gewoon vrijblijvend een offerte voor behang aan. Zo krijgt u direct een overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.