Badkamer betegelen is vakwerk

Bent u van plan om uw badkamer te voorzien van nieuwe tegelwanden of tegelvloer? U kunt dit zelf doen of laten uitvoeren door een ervaren tegelzetter. Met het laatste bent u verzekerd van een perfecte oplevering en komt u na die tijd niet voor verrassingen te staan.

Zelf uw tegels zetten

Wanneer u een handige klusjesman bent is het plaatsen van grote tegels een klus die u prima zelf kunt doen. In dit artikel zullen we u een aantal essentiële tips geven zodat u goed voorbereidt kunt beginnen aan het betegelen van uw badkamer.

Voorbereiding

Het belangrijkste is dat de vloer en wanden geheel vlak dienen te zijn. Oude lijmresten dienen grondig verwijderd te worden zodat u laten een perfect eindresultaat heeft. De kleinste oneffenheden kunnen worden verwijderd d.m.v. het schuren van de wand en/of vloer.

Is de wand scheef dan kunt u deze laten rechtmaken door deze te stucadoren met raapwerk.

Badkamermuren

Badkamermuren vergen een extra inspanning wanneer het gaat om vocht. U kunt de wanden het beste voorafgaand aan het betegelen behandelen met een vochtisolerend middel. En heeft u een muur dat veel vocht opneemt dan is het belangrijk deze met een voorstrijkmiddel in de smeren zodat de lijm een goede kans heeft om te hechten aan uw tegels.

Oplevering

Wanneer u bovenstaande voorzorg maatregelen hebt doorlopen kan het betegelen beginnen. Het eindresultaat van uw badkamer zal prachtig zijn mits u natuurlijk correct betegeld. Wilt u toch advies of de hulp in roepen van een ervaren tegelzetter dan kunt u deze altijd even vragen. Beter een extra hulp vooraf dan een slechte oplevering achteraf waar u jaren tegenaan moet kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.