Autosloperij: een omschrijving

Vroeger waren er heel veel bedrijven die geregistreerd stonden als autosloopbedrijf. Zeker in de jaren negentig golden veel bedrijven als autosloperij. Begin jaren negentig waren er zelfs zo’n 2400 bedrijven actief als autosloperij. Door overheidsbeleid, waarbij strengere regels gingen gelden en er hogere eisen aan milieuwetgeving werden gesteld, is het aantal bedrijven dat als autosloperij werkzaam was flink gedaald. In 2013 stonden er zelf nog maar zo’n 750 bedrijven als autosloperij ingeschreven, waarvan bovendien enkel zo’n 300 daadwerkelijk als autosloperij actief werkzaam waren.

Dit verklaart de veranderingen die je binnen een autodemontage kunt opmerken. Als autosloperij richt je je vaak niet meer enkel op de autosloop, maar meer nog op het behoud en hergebruik van de verschillende onderdelen van de auto’s die voor de sloop zijn geselecteerd. Zo voldoet een autosloperij beter aan de milieueisen omdat niet de gehele auto wordt vernietigd. De onderdelen worden bij een autosloperij opnieuw voor verkoop aangeboden. Dit is beter voor het milieu en bovendien verdient een autosloperij hier zelf ook beter aan. Veel mensen weten dat je bij een autosloperij op deze manier goedkope onderdelen kunt vinden, zodat de auto weer goed functioneert, zonder meer kwijt te zijn dan nodig.

Veel van de bedrijven die als autosloperij werkzaam zijn, zijn aangesloten bij de onderdelenlijn. Zo kun je als particulier of garage gemakkelijk controleren of de autosloperij van je keuze bepaalde onderdelen in voorraad heeft. Zo hoef je niet onnodig naar een autosloperij toe te rijden en enkel te vertrekken met een teleurgesteld gevoel.

Comments are closed.