Als je wereld lijkt in te storen: een scheiding kan je overkomen

Niemand kan het leven voorspellen. Je hebt dromen, idealen en wensen; vaak de belangrijkste doelen in het leven. Lukt het om dit alles in je leven vorm te geven dan is dat mooi. En soms lijken we ook echt alles te hebben. Toch zijn er situaties denkbaar die het hele evenwicht abrupt verstoren. Natuurlijk is het verliezen van een dierbare door overlijden een trieste gebeurtenis. Dan moet er gerouwd worden en heb je volgens onze maatschappij recht op verdriet. Maar hoe zit dat bij een scheiding? Dat lijkt intussen een vrij gebruikelijke gebeurtenis. Toch kan het je overkomen en kan je wereld instorten. Naast het verlies van een partner betekent het ook vaak het verlies van je vertrouwde leven. Ook dan moet je rouwen.

Hoe je een scheiding goed regelt

Een echtscheiding staat gelijk aan veel regelen. In een periode waarin verdriet en misschien wel boosheid de boventoon voeren wordt er van je verwacht je hoofd koel te houden. De ratio is nodig om de scheiding goed te regelen. Over alles moet nagedacht worden omdat alles verdeeld moet worden. In het meest verdrietige geval van aanwezige (minderjarige) kinderen volgen er meer overwegingen en afspraken. Gedurende dit proces kunnen jullie de hulp van een mediator inschakelen. Dat is iemand die begeleid en erop toe ziet dat jullie geen belangrijke zaken vergeten. Tevens is de mediator nodig om de scheidingsstukken als echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan bij de rechtbank te krijgen.

Een mediator die bij je past

Daar de mediator onmisbaar is bij een goede scheiding is het raadzaam iemand te zoeken die bij jullie past. Mediator Apeldoorn kan voorzien in veel behoeften en heeft jarenlange ervaring. De mediator heeft oog voor de harde regelkant van de scheiding maar ook voor de zachte emotionele kant. Dan is het fijn wanneer er een sfeer van vertrouwen kan ontstaan.

scheiding

Comments are closed.