Als een vis in het water

Een aquarium met vissen aanschaffen is niet zo een grote kunst. Maar voor het onderhouden van een aquarium komt veel meer kijken. Het is van cruciaal voor de vissen dat een aquarium schoon is. Hierdoor wordt de gezondheid en levensduur van de vissen verlengt.

Tegenwoordig zijn er veel middelen op de markt die alg-groei en andere aquarium-vervuilers tegengaan. Naast algen zijn ook waterslakken de grote plaaggeesten van een vervuild aquarium. Mensen vragen zich vaak af: Welke middelen zijn effectief en zijn niet schadelijk voor de vissen in het aquarium. Een pomp in het aquarium zorgt ervoor dat het water beweegt. Bewegend water word niet snel vies. Er zijn verschillende pompen op de markt. Zo zijn er lucht- en CO2-pompen die het water van het aquarium schoonhouden. Naast het gebruik van pompen kunnen ook chemische en biologische middelen aan het water worden toegevoegd. Voor de biologische middelen betaal je aannemelijk meer dan de chemische. Ook is het belangrijk om niet te veel voeding in het water te doen. Het is verstandiger om meerdere malen per dag een kleine dosering toe te voegen dan 1 keer per dag een grote. Naast het schoonhouden van het aquarium-water is het verstandig het water regelmatig te vervangen. Hierdoor blijven de vissen in een goede en gezonde conditie.

Er kan geconcludeerd worden dat met een combinatie van een luchtpomp en algen bestrijdingsmiddelen het water schoon gehouden kan worden. Ook het regelmatig vernieuwen van het water in het aquarium draagt bij aan de gezondheid van de vissen.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.