Alles schalen op de Google Cloud Platform

Onder ontwikkelaars wordt het in een rap tempo bekender maar in de zakenwereld krijgt nauwelijks nog publiciteit. Het gaat om Google App en Computer Engine en de Google Cloud Platform. Met Google Cloud stelt Google haar infrastructuur open aan het bedrijfsleven om apps op te bouwen en websites op te hosten. Google Cloud maakt ook mogelijk om met grote datasets te werken waarbij er bijzonder veel rekenkracht nodig is. De mogelijkheden van de cloud op Google’s infrastructuur kan voor effectief voor kostenbesparingen zorgen terwijl je makkelijk toegang krijgt tot een vrijwel ongelimiteerde rekenkracht zonder een overhead aan tijd voor de onderhoud van servers.

App Engine is een belangrijk onderdeel van de Google Cloud Platform.  App Engine is een applicatie hosting en ontwikkelingsplatform waar je grote aplicaties kan onderbrengen. Van grote Bedrijfsapplicaties tot online games. Met de infrastructuur van Google kom je nooit tekort en kan je gebruik maken van handige API’s en een makkelijke ontwikkeling. Het plantform ondersteunt o.a Java, Python en Go en dat betekend dat je geen omscholing hoeft te doen en gewoon je bekende manier van werken kan gebruiken op Google Cloud.

Wat Google Cloud aantrekkelijk maakt voor bedrijven is de lage kosten. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt en schalen naar groter gebruik gaat moeiteloos en zonder veel telefoontjes naar je hoster om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Bovendien hoef je nooit ongerust te raken over de uptime. Als je server uitvalt zullen andere servers de taken overnemen. Dit bespaard veel tijd en zo is er geen beheer nodig binnen je bedrijf betreffende de servers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.