5 voordelen om fulfilment uit te besteden

Uitbesteden van de logistiek van uw webshop aan een e-fulfillment expert kan een oplossing zijn wanneer u zelf niet meer alle orders op tijd de deur uit krijgt. Wanneer u heel veel voorraad hebt voor uw webwinkel of gewoon wilt groeien. Dit kan een hele verademing zijn. U hoeft zicht niet meer zorgen te morgen om uw voorraad en om de afhandeling van de orders. Een fulfilment specialist neemt u dit uit handen. Op die manier kunt u zich volledig richten op andere taken. Een bijkomend voordeel is dat de uitbesteding van de orderafhandeling van uw webwinkel aan een fulfilment specialist meestal ook betekent dat uw logistiek sneller, beter en goedkoper wordt.

5 redenen om te kiezen voor een fulfilment specialist:

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het juist goed is om je logistiek en de orderafhandeling van uw webwinkel uit te besteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in fulfilment.

Hieronder volgen 5 voordelen van een fulfilment expert:

1. Efficiënter werken
Een fulfilment bedrijf heeft van logistiek zijn professie gemaakt. Hij houdt zich met niets anders bezig en houdt de ontwikkelingen in zijn vakgebied in de gaten. Hij beschikt daardoor over een efficiënte operatie, ondersteund door slimme IT-systemen. Dat leidt tot lagere logistieke kosten.

2. Hogere kwaliteit
Dankzij zijn kennis en ervaring weet een fulfillment bedrijf wat nodig is om topprestaties te leveren. Dat betekent dat hij zonder meer kosten te maken, betere prestaties levert en minder fouten maakt. Dat betaalt zich dubbel terug, want ook het herstellen van fouten kost geld.

3. Geen investeringen
Uitbesteden betekent dat je niet zelf hoeft te investeren in een pand inclusief magazijnstellingen, heftrucks, inpaktafels en bijbehorend IT-systeem. Zeker wanneer uw webshop snel groeit, kan zelf investeren een kostbare aangelegenheid zijn. Goede kans immers dat uw nieuwe magazijn al snel weer te klein is en u opnieuw moet verhuizen. Natuurlijk kunt u meteen een groot magazijn betrekken, maar dat betekent dat u betaalt voor ruimte die u de eerste jaren niet gebruikt.

4. Inkoopvoordeel
Omdat een fulfilment partner voor meer webshops de logistiek verzorgt, beschikt hij over een groter volume. Dat betekent dat hij materialen zoals dozen, opvulmateriaal, tape, labels en ander materiaal efficiënter kan inkopen. Dankzij het grotere aantal zendingen zijn ook zijn tarieven van pakketvervoerders vaak lager.

5. Transparantie in kosten
Wanneer u zelf de logistiek verzorgt, blijft het vaak onduidelijk wat het verzamelen, verpakken en verzenden van een doos nu precies kost. Een groot deel van de kosten blijft verborgen, zoals bijvoorbeeld uw eigen tijd die u aan logistiek kwijt bent. Als u uitbesteedt, weet u vooraf wat de logistieke kosten van elke order zijn. Omdat er geen verborgen kosten meer zijn, is de kans klein dat je nog producten verkoopt waaraan u eigenlijk niets meer verdient.

Comments are closed.